LED žarulje su budućnost u rasvjeti

Najnovija rasvjetna tijela dolaze nam u obliku LED žarulja. Zaboravite na velike troškove potrošnje električne energije i na čekanje da se Vaša trenutna štedna žarulja upali. LED tehnologija izrade štednih žarulja nešto je novo, sigurno i spremno za upotrebu u svakom kućanstvu.
Uz pomoć LED žarulje svakako ćete smanjiti potrošnju električne energije, a pored toga imat ćete žarulju koja zaista dugo traje. Radni vijek LED rasvjetnih tijela daleko je dulji od klasičnih žarulja koje koriste žarnu nit. To znači da ste kupnjom LED žarulje zapravo riješili najmanje tri problema sa kojim se inače susrećemo.

Pogodnosti LED žarulja su mnogostruke

LED žarulja spada u kategoriju štednih rasvjetnih tijela. Za razliku od neonskih žarulja, koje se zapravo upale sa određenom zadrškom, LED žarulja pali se trenutno. U trenutku kada ste uključili sklopku Vaša LED žarulja svijetli maksimalnim kapacitetom. LED žarulja troši znatno manju količinu električne energije, za isti svjetlosni učinak. Recimo za primjer da jedna LED žarulja snage 12W može da zamijeni tradicionalnu žarulju, sa žarnom niti snage od 60W. Jedna takva LED žarulja može da uštedi od 75-80% utrošene električne energije. LED žarulje imaju jako dugačak radni vijek.

Radni vijek LED žarulje

I dok se klasične žarulje mijenjaju već nakon 1,000 radnih sati,što je jako kratko za današnje pojmove, LED žarulja će izdržati čak 25 puta dulji radni vijek. Da budemo precizni napisat ćemo da LED žarulja ima radni vijek od čak 25,000 radnih sati. Samim tim već vidimo znatnu uštedu, čak i ako uzmemo u obzir nešto veću cijenu LED žarulje.
Osim što su pogodne za korištenje u kućanstvima, LED žarulje su pronašle svoj put i do poslovnih prostora, velikih skladišta pa čak i vanjskih rasvjeta. Sve modernije tehnologije izrade i sigurni dizajni LED žarulja doveli su do sve češće upotrebe takvih rasvjetnih tijela. Danas se ovakve žarulje mogu susresti na svim mjestima po svijetu, posebno u gradovima koji paze na potrošnju električne energije, i imaju svijesti za očuvanje naše Planete. Takvi gradovi već godinama potiču na korištenje LED žarulja, a kao najbolji poticaj daju svoj osobni primjer ugrađivanjem takvih rasvjetnih mehanizama u gradsku rasvjetu.
Budite i Vi ekološki savjesni, i uštedite na računima za električnu energiju. Nabavite LED žarulje za Vaš dom (vanjska rasvjeta, ...).